Misser, Oliveras, Moracho, Farrés, Alnaimi i Mauri, ambaixadors de la XXIV Terra de Remences · Energy Tools

Seguint amb la línia iniciada l’any passat, la prova esportiva s’ha renovat i reinventat. A nivell logístic, s’ha donat una nova embranzida a diversos elements de gestió com el carnet de ruta i el dorsal; apostant per un sistema més àgil, fàcil de col·locar al manillar de les bicicletes i que té en compte les noves tecnologies i dispositius que utilitzen actualment els participants per orientar-se. Cal tenir en compte que al llarg de tots aquests anys la marxa s’ha consolidat com la prova esportiva amb més participació de tota La Garrotxa i la segona de tot l’Estat. Enguany, tot i la situació i efectes de la COVID-19, més de 2.200 valents i valentes s’han inscrit a aquesta prova cicloturista.  

Pocs dies abans de la celebració de la XXIV Terra de Remences · Energy Tools, el Club Ciclista Bas (CCBAS), organitzador d’aquesta reconeguda i multitudinària marxa cicloturista, ha volgut donar a conèixer els principals canvis, novetats i informació de la prova que es portarà a terme el diumenge 12 de setembre.

Amb la voluntat d’assegurar la seguretat de tots els participants, i seguint les mesures de prevenció derivades de la pandèmia del coronavirus, enguany els i les ciclistes disposaran d’un braçalet personal i intransferible que els permetrà accedir a tots els 7 avituallaments que trobaran al llarg de la prova. Cal recordar que, en aquests espais, així com a la recollida dels dorsals i material, cal que els participants portin mascareta i compleixin amb la distància de seguretat.

Aquesta i tota la informació detallada de la marxa serà entregada a cada un dels participants, conjuntament amb el seu dorsal, amb la documentació que podran recollir al Pavelló Municipal de Sant Esteve d’en Bas, l’11 de setembre de les 17 a les 20 h, o el mateix dia de la marxa de 06:30 a 07:30 h del matí.

Per recollir el dorsal i el material previst és imprescindible aportar un document identificatiu, ja sigui el DNI, el carnet de conduir, el passaport o la llicència federativa.

Set avituallaments, més serveis, logística i increment de l’equip de suport

Pel que fa a les característiques de la marxa, el CCBAS, a través de l’empresa col·laboradora Cronotime, ha fet un pas endavant en el control dels participants i disposarà d’un doble sensor en els punts d’arribada i sortida.

Pel que fa a la logística de la marxa, enguany s’han previst set avituallaments, sis d’ells en ruta. Disposaran d’una àmplia varietat de fruita, entreteniments dolços, grana i begudes. Tots els productes que s’oferiran en cada un dels avituallaments seran de proximitat o km0, comptant així amb el suport de les empreses del territori que col·laboren en aquesta prova.  

Una altra de les novetats d’enguany és la bossa del corredor que els participants faran servir al llarg de la marxa. Des de fa uns anys, l’organització avança cap a un model de marxa més sostenible i respectuosa amb el medi ambient; que aposti per la reducció de plàstics d’un sol ús. D’aquí que les bosses d’enguany siguin totes biodegradables fetes amb pasta de patata i s’aposti perquè els ciclistes puguin portar un got o recipient per reomplir d’aigua quan els sigui necessari. A més, a través d’EBO – Espai Bici Olot també se sortejarà un seguit de material per aquelles persones que participin en la campanya Remences Net i dipositin els seus residus als contenidors habilitats a l’arribada.

Pel que fa a serveis, es disposarà d’un aparcament vigilat per a les bicicletes i servei d’estacionament per autocaravanes a 100 metres de la sortida.

La força dels voluntaris

Un any més, Terra de Remences · Energy Tools comptarà amb un gran equip de suport. A part de la taula de control on el comitè de seguretat de la marxa vetllarà pel bon desenvolupament de la prova, 10 vehicles itinerants de l’organització aniran circulant per tot el recorregut, donant suport en tots els àmbits a qualsevol persona o participant que ho requereixi. Els vehicles aniran equipats amb material mecànic, un desfibril·lador i emissora connectada amb els equips d’emergències i el punt de control.

A part, la prova també compta amb 6 ambulàncies equipades amb 6 tècnics, 5 metges i 2 infermeres que permetran donar resposta sanitària immediata en cas de necessitat. Paral·lelament, 25 tècnics es mouran amb motocicletes de l’organització responent dubtes, seguint als participants i vetllant per la seguretat indicant el recorregut, els giratoris i marcant les cruïlles. Una tasca que també hi donaran suport els 500 voluntaris de totes les edats que ja s’han apuntat.

Grans ambaixadors per una edició especial

A l’espera de poder tancar els últims detalls, l’organització ja ha desvetllat alguns dels grans ambaixadors d’aquesta edició tan especial; la primera després de la pandèmia de la COVID-19. Tots ells són membres del món esportiu que –per trajectòria, premis o vinculacions amb el món del ciclisme– seran les cares visibles i els exponents d’aquesta reconeguda marxa cicloturista.

En concret, enguany, Tomi Misser, campió màster fa pocs dies de la SwissEpic fent equip amb Karl Platt, campió del món màster 35 i subcampió júnior en descens; el triatleta professional i actual campió de triatló esprint elit d’Espanya, Nan Oliveras, el millor tanquista espanyol, membre de l’equip organitzatiu de La Vuelta Espanya, Javier Moracho, el destacat pilot de motociclisme i participant del Ral·li Dakar, Gerard Farrés, el motociclista de Qatar dues vegades guanyador del Campionat Mundial d’Enduro de Motociclisme, Mashel Alnaimi, o l’ex-professional Melcior Mauri, guanyador de La Vuelta 1991, són alguns dels grans ambaixadors d’aquesta Terra de Remences · Energy Tools. Tots ells formaran part de la primera línia de la marxa que comptarà amb la presència de Jaume Espuña, membre del club a qui s’ha previst fer un petit homenatge.

En aquest sentit, la marxa entregarà 7 guardons: al més veterà, a la més veterana, al més jove, a la més jove, al club més nombrós, al club més llunyà i al club participant amb més de 15 registrats. D’altra banda, part de la recaptació recollida s’entregarà a tres entitats sense ànim de lucre del territori com són l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch i Càritas.

Un dia abans de la celebració de la prova, els ciclistes més joves també poden posar a prova les seves forces amb la Remences Kids, la carrera ciclista per a participants d’entre 5 i els 13 anys que puntua per a la Copa Catalunya Infantil i que es porta a terme pels carrers de Sant Esteve d’en Bas.

Podeu consultar tots els detalls i informació de la marxa a través d’aquest enllaç. Per qualsevol dubte o qüestió podeu contactar amb oficina@terraderemences.com.

Sobre Terra de Remences · Energy Tools | www.terraderemences.com

Terra de Remences · Energy Tools és sinònim de territori, repte i solidaritat. Fundada el 1998 pel Club Ciclista Bas, és la prova esportiva solidària més multitudinària de La Garrotxa i la segona marxa per volum de participants de tot l’Estat. Anualment, més de 3.000 esportistes recorren aquesta marxa cicloturista de 175 quilòmetres i 2.600 metres de desnivell acumulat.

El seu itinerari és immillorable; ressegueix alguns dels entorns més privilegiats de La Garrotxa, el Ripollès i Osona. Al mateix temps, la solidaritat també hi juga un paper clau. Més de 500 voluntaris hi donen suport i part de la recaptació recollida es destina a entitats sense ànim de lucre de la zona com l’Oncolliga, la Fundació Albert Bosch o Càritas.

Pionera a Catalunya, està inclosa en la Union Cycliste Internacionale (UCI) i a la Real Federación Española de Ciclismo i, any rere any, compta amb la col·laboració de més de 140 empreses de la zona. Un suport que encapçala la firma Energy Tools, patrocinadora oficial de la marxa.

Més enllà de les xifres, al llarg de les seves dues dècades d’història la prova s’ha consolidat al calendari del món cicloturista erigint-se com el millor homenatge a la resistència i l’esperit lluitador de les Revoltes Remences.

Comentaris tancats.